OM GRESS

 

VISJON OG FORRETNINGSIDÉ

Vår visjon er at GRESS-gruppen skal være den mest attraktive innkjøpssammenslutningen for både leverandører, eiere og medlemmer.

Vårt formål og forretningsidé er å bidra til økt lønnsomhet for eiere og samarbeidspartnere gjennom å etablere felles rammeavtaler med leverandører på områder hvor dette er hensiktsmessig.

 

ADMINISTRASJON

Administrasjonen består av
Jan Muri, Daglig leder
Britt Strand, Controller
Karina Skeide, Controller

 KONTAKT OSS

 

INNKJØPSKOMITÉ

GRESS-gruppens innkjøptskomité fremforhandler avtaler med leverandører i henhold til felles mål og ønsker fra eiere og meldemmer. Innkjøpskomitéen fordeler leverandøransvar og forhandlinger på bakgrunn av kunnskap og erfaringer.

Komitéen består av
Mona Kalleberg, Compass Group
Terje Christoffersen, Compass Group
Marcus Ertl, Scandic Hotels
Olaf Gerkens, The Carlson Rezidor Hotel Group
Geir Larsen, The Carlson Rezidor Hotel Group
Jonas Karlsson, Scandic Hotels AS

 

STYRET

GRESS-gruppens styre består av
Kathinka Friis-Møller, Styreleder, Compass Group
Martin Löfgren, Styremedlem, Scandic Hotels
Marianne Frønsdal, Styremedlem, The Carlson Rezidor Hotel Group

 

EIERE

GRESS-gruppen er et innkjøpssamarbeid eid av Scandic Hotels, Compass Group Norge og The Carlson Rezidor Hotel Group, hvor hver partner har en eierandel på 33%.

 

CODE OF CONDUCT

GRESS-gruppen ønsker å sette de aller høyeste standarder for kvaliteten på vare- og tjenesteleveranser. Vi vil være profesjonelle og etisk bevisste i måten vi driver virksomheten på. Våre retningslinjer for etisk handel beskriver hvordan vi skal opptre og håndtere vår virksomhet i forhold til kunder, medarbeidere, leverandører og investorer.

HISTORIE

Selskapet har sin opprinnelse i tidligere SR-gruppen(SAS/Rica), som ble etablert i 1994. Dette samarbeidet ble senere utvidet, og i 1997 gikk Gate Gourmet Norge, Rica Hotel- og restaurantkjede, Eurest, SAS International Hotels Norge og Scandinavian Service Partner sammen om å stifte et aksjeselskap for å formalisere sitt samarbeid. Med utgangspunkt i firmanavnene til de 5 eierne, ble GRESS-Gruppen AS stiftet 22. Mai 1997.

1994
SAS International Hotels Norge AS, Rica Hotel- og restaurantkjede og Scandinavian Service Partner inngår et formalisert samarbeid om innkjøp, under navnet SR-gruppen

1997
Gate Gourmet Norge, Rica hotel- og restaurantkjede, Eurest, SAS International Hotels Norge og Scandinavian Service Partner etablerer aksjeselskapet GRESS-gruppen AS og GRESS-nett lanseres

1999
GRESS-gruppen inngår en samarbeidsavtale med Thon Hotels og Norlandia Hotels & Resorts, og de første samarbeidsavtalene med andre aktører innen storhusholdningsmarkedet ble inngått.

2001
GRESS-gruppen etablerte datterselskap Horecamarket , i samarbeid med Millum, for å utvikle en bransjeportal innen netthandel

2003
Radisson SAS, Norlandia Hotels and Resorts, Rica Hotels og Strömma etablerer søsterorganisasjonen Innkjøpsgruppen i Sverige

2006
Det inngås samarbeidsavtale med Hurtigruten

2008
Thon Hotels går ut av samarbeidet, ny samarbeidsavtale med Norlandia Hotels & Resorts inngås

2009
Det inngås samarbeidsavtale med Fosen (Torghatten Nord)

2014
Scandic Hotels kjøper Rica Hotels(Tidligere Rica Hotel- og restaurantkjede) og går inn i samarbeidet

2015
Avtalen med Hurtigruten og Torghatten forlenges. Ny samarbeidsavtale med NHG Management (tidligere Norlandia Hotel & Resorts)

2017
GRESS-gruppen flytter i egne lokaler

Share this: